2022. augusztus 11., 19:01

Önismeret, szakmai készségek és élmények egy képzésben - még lehet jelentkezni

Augusztus 28-ig még lehet jelentkezni az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia képzésére, 35 évre emelt felső korhatárral.

Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia 02
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia

Augusztus 28-ig várják a 21 és 35 év közötti keresztény fiatalok jelentkezését az élményalapú, széles körű ismeretanyagra és a tanulmányi utakra épülő, 10 hónapos képzésre.

Az egyedülálló szakmai fejlődést és életre szóló élményeket nyújtó intenzív program költségmentes,

a hallgatók teljes ellátásban és havi ösztöndíjban is részesülnek.

A 10 hónapos program a tanulmányutak, a tíz tanulmányi modul és a kollégiumi közösségi élet hármasának pilléreire épül. Ez a kialakított képzési struktúra a céltudatos, emberi és szakmai kapcsolataikat építeni vágyó jelentkezők mellett olyan fiatal felnőttek számára is szól, akik úgy érzik, elakadtak életük önismeretében, és szeretnék egy innovatív és összetartó közösség segítségével megtalálni valódi küldetésüket. A kis létszámú, bentlakásos képzésnek a piliscsabai kollégium ad helyet, szakkollégiumhoz hasonló formában.

A kurzus a keresztény lelkiségi, gazdasági, társadalmi és kulturális élet szinte minden tudásterületét lefedi.

A program kiemelt szempontja a változatos, korszerű és minőségi oktatás, melyet a saját szakmájukban magasan kvalifikált előadók és neves professzorok – mint Balog Zoltán teológus, református püspök, Csath Magdolna kutatóprofesszor, az MTA doktora, Kiszelly Zoltán politológus, főiskolai docens, vagy Lakner Zoltán Lehel szociológus, szociálpolitikus – biztosítanak. Az élményalapú oktatás szerves részét képezi, hogy az előadások változatos napirendben és tematikus bontásban zajlanak, emellett a hallgatók több határon túli és belföldi tanulmányúton is részt vehetnek.

Az intenzív képzésnek köszönhetően a diákok olyan magyarországi és Kárpát-medencére kiterjedő civil és szakmai kapcsolati hálóval gazdagodhatnak, továbbá olyan egyházi és közéleti személyek ajánlásait kaphatják meg, amelyeket más módon csak hosszú évek kitartó munkája biztosítana.

„Azért ajánlom mindenkinek ezt a képzést, mert

olyan helyekre lehet eljutni, ahová „átlagemberként” nehezen tudnánk,

valamint az élmény alapú oktatásnak köszönhetően rendkívül sok ismerettel gazdagodhatunk, miközben sok barátot szerezhetünk” – emelte ki Nagy Milán, az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia alumni hallgatója.

A programra az Akadémia honlapján olyan társadalmi szerepvállalás iránt elkötelezett 21 és 35 év közötti keresztény értelmiségi fiatalok jelentkezését várják, akik már befejezték egyetemi tanulmányaikat, vagy jelenleg is végzik. Az ingyenes képzésen mindössze 15 fő vehet részt, akik a program ideje alatt teljes ellátásban és havi ösztöndíjban is részesülnek.

Jelentkezés és további információ az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia honlapján.

További sajtóinformáció: Salt Communications Kft., Benyovszky Barnabás: benyovszky.barnabas@salt.hu, +36 20 274 4412

2022-08-11-aquinoi_szent_tamas_kep1
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.