2021. július 22., 11:02

Melyik lett Felvidék legjobb magyar szálláshelye és étterme?

Átadták Az utazó magazin szavazása alapján 2020 legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjakat szerdán Budapesten; a legjobb határon túli magyar szálláshelyet és a legjobb külhoni magyar éttermet is díjazták.

dijazottak
Fotó: Potápi Árpád János FB-oldala

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek - jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra bíztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat - tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte: 30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellness szállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellness fürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki, és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.  

Külhoni díjazottak:
Az év erdélyi magyar szálláshelye 2020: Casa Éltes Ház – Málnásfürdő
Az év erdélyi magyar étterme 2020: Petry Bistro Grill&Wine – Marosvásárhely
Az év kárpátaljai magyar szálláshelye 2020: Iváncsó Birtok – Mezőkaszony
Az év kárpátaljai magyar étterme 2020: Family Hotel és Étterem – Nagybégány
Az év felvidéki magyar szálláshelye 2020: Wellness Hotel Patince – Pat
Az év felvidéki magyar étterme 2020: Aranykárász étterem – Nyékvárkony
Az év vajdasági magyar szálláshelye 2020: Villa Gurman 024 – Topolya
Az év vajdasági magyar étterme 2020: Pikec Csárda – Bezdán
Az év muravidéki magyar szálláshelye 2020: Cuk Borház – Lendvahegy
Az év muravidéki magyar étterme 2020: Hancsik Falusi Turizmus – Dobronak
Az év horvátországi magyar szálláshelye 2020: Citadella – Várdaróc
Az év horvátországi magyar étterme 2020: Kovács Csárda – Csúza
A diaszpóra magyarság legjobb magyar étterme 2020: Anzil – Új-Zéland
Megosztás
Címkék