2022. március 30., 14:00

Megsértődött az erdélyi magyarokra a román posta

A Román Posta szerdán állásfoglalásban sérelmezte, hogy erdélyi magyar szervezetek arra biztatják szimpatizánsaikat: ne bízzák levélszavazataik célba juttatását a postára.

levél
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

A román állami tulajdonú országos társaság a honlapján közölt állásfoglalásban az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) rádiós hirdetését, és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szórólapját említette,

amelyek arra kérik az április 3-i magyarországi választások erdélyi szavazóit, hogy ne bízzák a levélszavazatot a postára, keressék vele munkatársaikat.

A Román Posta becsmérlőnek minősítette a magyar szervezetek kampányát. Megállapította, hogy noha a társaság pontos neve nem szerepel a hirdetésekben egyértelmű, hogy az utalás rá vonatkozik, hiszen nincsen más postai szolgáltató Romániában, amelyik a levélszavazatok célba juttatásával foglalkozna.

Azt is közölte:

a hirdetések elégedetlenséget váltottak ki a postai kézbesítők sorában, akik az elmúlt hetekben kifogástalanul célba juttattak mintegy háromszázezer választási levélcsomagot.

A posta álláspontja szerint a következő lépés az lett volna, hogy a posta juttatja el a levélszavazatokat is a magyarországi választási hatóságnak.

A Román Posta anélkül vált a választások kapcsán kialakult politikai csata áldozatává, hogy ennek köze lenne a szolgáltatásai minőségéhez

- áll az állásfoglalásban.

A társaság leszögezte: tiszteletben tartja a törvényben megszabott kötelezettségeit, és felelősen elvégzi a szerződésekben vállalt feladatait.

Annak a látszatnak a keltése, hogy nem lenne biztonságos ránk bízni a levelek célba juttatását elbátortalanítja a kereskedelmi partnereinket, és kárt okoz a társaságnak

- áll a szerdai állásfoglalásban.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.