2024. február 16., 10:57

Már a grúzok is beszálltak az embercsempészetbe

Elfogták egy főként grúz elkövetőkből álló embercsempészcsoport tagjait, akik migránsok Törökországból Nyugat-Európába szállítását szervezték. Az ügyészség indítványozta két férfi és egy nő letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Már a grúzok is
Lebuktak
Fotó: Csongrád megyei rendőrség

Szanka Ferenc közölte, a megalapozott gyanú szerint a két férfi tagja volt egy olyan, csaknem húsz grúz és azeri elkövetőből álló bűnszervezetnek, amely illegális határátlépők Törökországból Nyugat-Európába eljuttatását szervezte tavaly nyáron.

A Szegedről irányított szervezetben a két őrizetbe vett férfi feladata a szerb-magyar határon átjuttatott migránsok Budapestre juttatása és ott - a továbbszállítás előtt - különböző "depólakásokban" történő elhelyezése volt.

Az őrizetbe vett nő - a bűnszervezet egyik tagjának magyar származású felesége - felelt azért, hogy tisztára mossa a megszerzett pénzt. Bankszámlát nyitott, oda fizette be az illegális határátlépők által átadott pénzt, mindezidáig csaknem 2,5 millió forintot.

A bűnszervezetben, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés és pénzmosás bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a gyanúsítottak letartóztatását a szökés-elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta - tudatta a főügyészhelyettes.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.