2024. június 11., 13:18

Lemondott Csák János magyar kulturális és és innovációs miniszter

Tegnap bejelentette lemondását Csák János kulturális és innovációs miniszter. Mint azt kiderült, helyét Hankó Balázs veszi át.

Csák János
Fotó: MTI

Csák János vasárnap, a választások estéjén a Mandinernek adott interjújában közölte, döntése végleges, lemond miniszteri posztjáról.

Nem döntöttem volna így, ha nem érzem úgy, hogy van egy működőképes rendszer, megfelelő programok, illetve, ha nincs olyan utódjelölt, aki képes és kész a vezetésre. Ahhoz hasonló a helyzet, mint amikor van az embernek egy kitűnő autója, és tudja, hová akar menni. Jó sofőrből mindig több van, mint autóból, és persze üzemanyag is kell a tankba. A magyar államigazgatásban rendkívül sok tehetséges fiatalember dolgozik, igenis lehetőséget kell adni nekik"

- mondta Csák János.

Már az is napvilágot látott, ki lesz a Kulturális és Innovációs Minisztérium új vezetője.

Nemzetünk versenyképességét és közösségein alapuló identitásának erősítését és őrzését kell szolgálnom. Köszönetet mondott Csák János leköszönő miniszternek, akitől az elmúlt években sokat tanult a vezetésről és a diplomáciáról. Az ő munkáját kívánom folytatni"

– idézi Hankó Balázst, Csák utódját a Magyar Nemzet.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.