2023. december 23., 19:19

Késések, járattörlések lesznek a havazás miatt a ferihegyi reptéren

Az intenzív havazás miatt késésekre, járattörlésekre kell számítaniuk az utazóknak szombat este a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - tájékoztatta a Budapest Airport Zrt. az MTI-t.

Az időjárási körülmények miatt az 1-es futópályát le kellett zárni, a repülőtér jelenleg egy futópályával üzemel - tartalmazza a közlemény.

Azt írták: a repülőtér hóeltakarító flottája folyamatosan takarítja az üzemelő 2-es futópályát, a gurulóutakat és az előteret. A gépek jégtelenítése is folyamatos, de a megszokottnál hosszabb időt vesz igénybe, ezért a szombat esti órákban késések és járattörlések is várhatóak.

Kérik utasaikat - tették hozzá -, hogy kövessék nyomon járatuk státuszát, és tekintettel az időjárásra a megszokottnál korábban induljanak el a repülőtérre, s így az esetleges forgalmi akadályok ellenére is időben, legalább a gép indulása előtt két órával érkezzenek meg a 2-es terminálra.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.