2023. január 19., 12:28

Kelet-Magyarországra készül? Számítson útlezárásokra az árhullám miatt!

A Sajó áradása miatt több útszakaszt is lezártak Kelet-Magyarországon. 

Sajó árad
Vízátfolyások a Sajó folyó áradása miatt lezárt úton Sajóivánka és Sajókaza között
Fotó: MTI

Rozsnyói járásbeli tudósítón helyszíni szemléje alapján a vízszint nálunk is magasabb, de a folyó egyelőre nem lépett ki a medréből.

A Sajó folyó áradása miatt a lezárásra került a Bekötő út és 26-os főút Sajókaza közötti szakasza! A település elérhető Felsőnyárád és Múcsony felől.

A Sajó áradása miatt lezárták a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Putnok és Sajóvelezd közötti mellékutat szerda este - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

Azt írták, hogy a Putnok és Sajóvelezd közötti mellékútnak mintegy 1,5 kilométeres, a 26-os főút és Sajókaza közötti alsóbbrendű útnak pedig 1 kilométeres szakaszát zárták le.

A heves esőzések nyomán más szakaszokon is előfordulhatnak kisebb-nagyobb vízátfolyások, ezért arra kérik a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek.

A Sajó és a Tarna teljes magyarországi szakaszán a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben, kitelepítésre azonban sehol sincs szükség - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője csütörtökön, az MTI megkeresésére.

A levonuló árhullám csütörtök reggelre mindkét folyón tetőzött, ám a vízgyűjtőkön lehullott, illetve érkező csapadék miatt még várható újabb vízszintemelkedés. Ennek mértéke azonban nagyban függ attól, hogy hó, vagy eső formájában érkezik-e az utánpótlás.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.