2020. január 12., 14:40

Javában zajlik az aláírásgyűjtés a nemzeti régiók ügyében - segítsünk!

Jelenleg is zajlik annak az európai polgári kezdeményezésnek az aláírásgyűjtő akciója, amely a következő évtizedekre meghatározhatja a székelység, és ezzel együtt a Kárpát-medencei magyarság jövőjét. A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által kezdeményezett európai polgári kezdeményezés a nemzeti régiók védelmét hangsúlyozza, ezzel a gazdasági és nem utolsó sorban az identitásbeli erősödést szolgálja. Ha támogatja a székely autonómiát, ne habozzon aláírni.

ezerszekely-nyereg-pnt-9.jpg
Fotó: székelyhon.ro/ Pinti Attila

Médiacsaládunk a kamocsai gasztrofesztiválon egy pódiumbeszélgetés keretében már foglalkozott a témával, de nem lehet eleget hangsúlyozni, mennyire fontos nekünk, felvidéki magyaroknak is, hogy a polgári kezdeményezés sikeres legyen. Kamocsán kollégánk, Pomichal Krisztián beszélgetett Tárnok Balázs jogásszal, az MKÖ jelöltjével, aki szakmailag segíti a kezdeményezést.

Az aláírásokat május 7-ig ismerik el, jelenleg mintegy 40-45 ezer aláírás gyűlt össze, de feltétel, hogy az aláírások hét EU-s országból érkezzenek be, azok lakosságszámának megfelelő arányban.

A Felvidékről még legalább 8200 aláírásra lenne szükség, ahhoz, hogy összeurópai szinten meglegyen a szükséges egymillió. Ezt egy erős, hittel teli kárpát-medencei magyarság gyakorlatilag maga is meg tudná oldani, a jelen állás szerint azonban erre vajmi kevés az esély. Katalóniából, Írországból, Svédországból is érkeznek be aláírások, de minden magyar aláírásra is szükség van.

Szűk négy hónappal a határidő lejárta előtt jelenleg mintegy 45 ezer elektronikus aláírás áll rendelkezésre, de Erdélyben ezerszámra vannak "papíralapú" szignók is. Rengeteg munka van még hátra tehát, de Trianon 100. évfordulóján mi lehetne szebb üzenet, mint az, hogy az összmagyarság együtt cselekedve kezdi el összefoltozni azt, amit 1920-ban szétszakítottak.
 
Segítsünk!
Ha még több információra lenne szüksége, IDE kattintson. ha pedig Ön is szeretné aláírni a kezdeményezést, azt ITT teheti meg.
 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.