Iskolás gyerekek lőttek ki könnygázgránátot

hirek.sk | MTI 2019. február 05., 13:13

Vádat emelt egy rendőr ellen a Központi Nyomozó Főügyészség, mert a főtörzsőrmester megszegte foglalkozása szabályait és ezért egy bemutatón általános iskolások könnygázgránátot lőhettek ki, amiben öt gyerek könnyebben megsérült.

Illusztráció Fotó: archívum
Tavaly áprilisban a Készenléti Rendőrség győri objektumában pályaorientáció keretében tartottak fegyverzettechnikai bemutatót. Az egyik tanuló a bemutatón megszerzett egy könnygázgránátot, azt egy gránátvetőben helyezte el, amit egy másik gyermek működésbe hozott. Összesen öt gyermek könnyebben megsérült, de rajtuk kívül még 83 ember testi épsége, egészsége került közvetlenül veszélybe.

A vádirat lényege szerint a főtörzsőrmester a könnygázgránát kezelésére vonatkozó előírásokat figyelmen kívül hagyta és a foglalkozási szabályok megszegésével a bemutatón résztvevőket közvetlen veszélynek tette ki - közölte a főügyész. A főügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a főtörzsőrmester ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség győri regionális osztálya vádiratában azt indítványozta, hogy a Győri Törvényszék katonai tanácsa tárgyalás mellőzésével szabjon ki pénzbüntetést a vádlottal szemben.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS