Ima az áldozatokért

hirek.sk | MTI 2018. április 16., 09:05

A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja alkalmából a magyar kormány kegyelettel emlékezik a közel hatszázezer magyar, többségében zsidósága miatt üldözött és meggyilkolt áldozatra.

Egész Európa és benne Magyarország egyaránt közös felelősséggel tartozik azért, hogy a ma élő és az utánunk jövő nemzedékek tanuljanak a múlt bűneiből, megértsék azoknak hátterét és elgondolkozzanak a következményeken. Különösen is fontos szerepet játszik ebben a tekintetben az oktatás, amelyhez jelentős forrásanyagot nyújt a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség által kidolgozott oktatási irányelv.

Ez a nap arra is hív minden jóakaratú embert, hogy erősítsük a szolidaritás és az összetartozás érzését, az egymás iránti türelem gyakorlását. Különösen is fontos ez napjainkban, amikor az Európát fenyegető vallási türelmetlenség - amely a felelőtlen brüsszeli uniós bevándorlási politika egyenes következménye - eddig soha nem látott erőszakos méreteket ölt a kontinens nyugati felében - áll a magyar kormány közleményében.

0 HOZZÁSZÓLÁS