Holnap szabadul Eva Rezešová

hirek.sk 2018. augusztus 27., 18:34

Mozgalmasan telnek Eva Rezešová utolsó napjai a börtönben. A négy ember halála miatt hat éve rácsok mögött élő szlovák nő holnapi szabadulását egy hosszabb procedúra előzi meg, amelyen minden rabnak át kell esnie, mielőtt maga mögött hagyja a börtön kapuját - írja a Blikk.hu.

A bulvárlap úgy tudja, hogy a hivatalos „ceremónia” első lépéseként az elítéltnek minden személyes tárgyát össze kell pakolnia a cellájában, majd a pakkjával átvonul egy úgynevezett szabadulószobába, ahol az utolsó börtönnapját tölti el. Itt teljesen egyedül van, maximum az őrökkel válthat néhány szót. Másnap reggel már csak annyi dolga van, hogy átveszi azokat a dolgait, amelyeket bevonulásakor le kellett adnia. Az átadás-átvételről jegyzőkönyv is készül, ezt aláírja, majd egy őr a kapuhoz kíséri.

Ha valaki nem reggel, hanem már éjfél után el akarja hagyni a börtönt, kérvényt kell írnia az intézmény vezetőjének, aki vagy engedélyezi, vagy nem, hogy az éj leple alatt elhagyja a fegyintézetet.

A Blikk információja szerint Rezešová annyira megszerette a cellatársait, hogy búcsúzásképpen apró ajándékokat készített mindannyiuknak,

sőt, a számára már fölöslegessé vált, ám a börtönben kincset érő személyes tárgyait is szétosztotta a bent maradók között.

A börtönben végig mintarabként viselkedő nő mellett a legnehezebb pillanatokban is kitartott a családja, gyermekei és édesanyja, amikor csak lehetett, jöttek hozzá beszélőre.

Eva Rezešová 2012-ben ittas állapotban autójával a megengedett sebességet jelentősen túllépve négy halálos áldozatot követelő balesetet okozott az M3-as autópályán. A Fiat Puntóban utazó két házaspár közül hárman azonnal meghaltak, a negyedik utas pedig a kórházban veszítette életét. A BMW-vel száguldozó milliomos nőt a bíróság kilencévnyi börtönbüntetésre ítélte, azzal a feltétellel, hogy jó magaviselet esetén hat év múlva feltételesen szabadulhat.
Forrás: Blikk.hu
0 HOZZÁSZÓLÁS