2024. február 20., 09:49
Frissítve: feb. 20. 15:27

Hétfőn kerülhet napirendre a magyar Országgyűlésben a svéd NATO-csatlakozás ratifikálása

Kéri Svédország Észak-atlanti Szerződéshez (NATO) történő csatlakozása ratifikálásának napirendre vételét a parlament tavaszi ülésszakának első ülésnapján, hétfőn, a Fidesz frakcióvezetője. Az erről szóló dokumentumot Kocsis Máté kedden osztotta meg a Facebook-oldalán.

Svédország
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

A Kövér László házelnöknek címzett levélben a frakcióvezető azt is jelezte, hogy a ratifikációról szóló törvényjavaslat zárószavazását képviselőcsoportja támogatni kívánja.

Svédország üdvözli, hogy az Országgyűlés szavazhat a kérdésben

Stockholm üdvözli, hogy a magyar parlament a jövő héten szavazhat Svédország NATO-csatlakozásáról - jelentette ki Pal Jonson svéd védelmi miniszter keddi sajtótájékoztatóján.

Természetesen örülünk a hírnek

- fogalmazott Jonson.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebookon osztotta meg kedden, hogy

azt kérte Kövér László házelnöktől, hogy az Országgyűlés vegye napirendre a svéd NATO-csatlakozás ratifikációját a tavaszi ülésszak első ülésnapján, jövő hétfőn.

A házelnöknek címzett levélben a frakcióvezető azt is jelezte, hogy a ratifikációról szóló törvényjavaslat zárószavazását képviselőcsoportja támogatni kívánja.
Pal Jonson emellett Stockholmban azt is bejelentette, hogy Svédország további mintegy 7,1 milliárd svéd korona értékű katonai segélyt adományoz Ukrajnának.

Addig támogatjuk Ukrajnát, amíg szükséges

- szögezte le.

Ez lesz Svédország 15. segélycsomagja Ukrajnának, amivel a háború kezdete óta a svéd támogatás összértéke mintegy 30 milliárd koronára emelkedik.

A legújabb csomag tüzérségi lőszereket, tengeri támadóhajókat és egyéb felszereléseket tartalmaz - közölte Svédország.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.