Gyorsvasúttal kötnék össze a V4 fővárosait, a vonatok 250 km/órával közlekednének

hirek.sk | TASR 2018. október 01., 22:59

Az együttműködés javítása a közlekedés terén és a stratégiai jelentőségű projektek finanszírozási lehetőségeinek bővítése volt a fő témája annak a találkozónak, melyen a visegrádi országok (V4) közlekedésért felelős miniszterei vettek részt vasárnap és hétfőn.

Fotó: TASR

Érsek Árpád (Most-Híd) szlovák közlekedésügyi miniszter Csorbatón fogadta Andrzej Adamczykot, az infrastruktúráért felelős lengyel minisztert, Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminisztert, valamint Dan Ťok cseh közlekedésügyi minisztert, hogy közösen aláírjanak egy együttműködési nyilatkozatot a közép-európai gyorsvasúthálózat fejlesztéséről.

„Úgy vélem, mi mindannyian prioritásnak tekintjük, hogy a vonatközlekedést gyorsabb, kényelmesebb és főleg közkedveltebb közlekedési móddá tegyük. A gyorsvasút kiépítése ezért a közös célunk kell, hogy legyen. A szlovák elnökség alatt igyekezni fogjuk minél hatékonyabban előremozdítani ennek az ambiciózus projektnek a megvalósulását” – fejtette ki Érsek.

A vonatok a gyorsvasúti pályán 250 kilométer/óra sebességgel közlekednének.

A projektet a magyar fél kezdeményezte.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy az említett vasúti hálózat hiánya mind a négy visegrádi országnak versenyhátrányt jelent. „Jelenleg nem létezik gyorsvasúti összeköttetés, és megállapíthatjuk, hogy nagyon ritkák az észak-déli irányú infrastruktúrák és szűkösek a határátkelési lehetőségek is. Vissza kell szorítani, fel kell számolni ezeket a kedvezőtlen feltételeket.

Tényleg nevetséges, hogy a mai világban 11 óráig tart a vonatút Budapestről Varsóba

– hívta fel a figyelmet Szijjártó, aki hozzátette: már ezen a héten kiírják a közbeszerzési eljárást a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére. Erre a célra a magyar kormány mintegy ötmillió eurót különített el. „A projekt stratégiai jelentőségű” – hangsúlyozta a magyar külügyminiszter.

A tervezett gyorsvasút Varsót, Prágát, Pozsonyt és Budapestet kötné össze néhány éven belül. A gyorsvasúti összeköttetésnek köszönhetően jelentősen csökkenne a négy ország közötti utazás időtartama, s így a gyorsvasút valós alternatívát kínálna az utasoknak a közúti és a légi közlekedéssel szemben.

A műszaki jellegű információk előkészítése és kölcsönös megosztása egy szakmai bizottság feladata lesz, amely rendszeresen összeül majd. Az év végéig nyilvánossá válhatnak az új vasúti pálya műszaki paraméterei és várhatóan közzéteszik a megvalósítási tanulmányról szóló előzetes jelentést is. Érsek becslése szerint a projekt több milliárd euróba fog kerülni.

„Tudatosítjuk, hogy a vasút, a gyorsvasúti összeköttetés nélkül nem konkurálhatunk a légi közlekedéssel. Ez az elképzelés nagyon is valós. Megszabtuk az egyes országok számára a határidőket, meddig kell elkészíteniük a megvalósítási tanulmányokat. Ezeket aztán közösen fogjuk előterjeszteni” – egészítette ki kollégái szavait a lengyel miniszter, Adamczyk.

A V4 képviselői arról is tárgyaltak, milyen módon csatlakozhatna a leendő új vasút a meglévő és bővülő európai vasúti hálózathoz, illetve megvitatták az Európai Beruházási Bankon (EBB) keresztül történő finanszírozás lehetőségét is.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS