2023. szeptember 28., 16:26

Gulyás Gergely: Brüsszel visszaél a hatalmával, az Európai Bizottság időhúzásra játszik

Brüsszel visszaél a hatalmával, az Európai Bizottság (EB) időhúzásra játszik - értékelte csütörtökön a Miniszterelnökséget vezető miniszter az európai uniós források Magyarországnak történő kifizetési helyzetét.

Gulyás Gergely
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Gulyás Gergely Budapesten a Kormányinfón azt mondta, az EB húzza az időt annak érdekében, hogy ne jussanak a pedagógusok fizetésemeléshez, hogy ne történjenek egészségügyi fejlesztések, és hogy a magyar hallgatók minél később juthassanak hozzá az őket is megillető ösztöndíjakhoz, elsősorban az Erasmushoz.

Mindenféle közösségi jogalap nélküli a bizottság eljárása, a testület által írásban visszaigazolt jogszabály-módosítást követően tesznek fel újabb kérdéseket

- mondta.

A miniszter jelezte, a magyar kormány megválaszolja a kérdéseket, de remélik, nem azért tettek fel újabb kérdéseket, mert a pénzt másra költötték el, "ne adj, Isten, Európai Unión kívül országnak adták oda".
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.