EU-csúcs: Orbán szerint a V4-ek nagy győzelmet arattak

hirek.sk | MTI 2018. június 29., 13:57

A visegrádi négyek nagy győzelmet arattak az uniós csúcstalálkozón, Magyarország továbbra sem lesz bevándorlóország - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.

Fotó: MTi

A kormányfő azt mondta: fenyegetett az a veszély, hogy a létrehozandó menekülttáborokból az európai országokba szétosztják a migránsokat.

Ezt a javaslatot sikerült visszavernünk és a saját javaslatunkat pedig elfogadtatnunk.

Ez világosan kimondja, hogy az ezután létrehozandó menekülttáborokból senkit sem lehet áthelyezni másik országba, az adott ország beleegyezése nélkül. Így Magyarország továbbra sem lesz bevándorlóország, megmarad magyar országnak - fogalmazott.

Csütörtök délután kétnapos uniós csúcstalálkozó kezdődött Brüsszelben, amelyen elsősorban a közös migrációs és menekültpolitikáról, a következő többéves költségvetési keretről, illetve gazdasági és kereskedelmi kérdésekről tárgyalnak az Európai Unió tagországainak állam- és kormányfői.

Az MSZP nagyon másképp látja

Európa sikere, hogy a migráció kérdésében van előrelépés a közös rendezés felé - mondta Harangozó Gábor MSZP-s politikus pénteken Budapesten újságíróknak az EU-csúcs zárónyilatkozatával kapcsolatban.

Az ellenzéki párt elnökségi tagja, országgyűlési képviselő egy más témájú sajtótájékoztatón kérdésre kijelentette: a döntés szerint az európai államok együtt akarják ezt az ügyet kezelni, nem nemzeti alapon, és ez Orbán Viktor kormányfő politikájával szembemegy. 

"Ez Európának a nagy sikere, hogy sikerült végre előrelépést tenni és megegyezni, (...) meggyőződésem, hogy ez Orbán Viktornak egyébként kudarc" - fogalmazott Harangozó Gábor.

0 HOZZÁSZÓLÁS