Hajókatasztrófa Budapesten

hirek.sk | MTI 2019. május 30., 06:22

Felborult egy hajó a Dunán Budapesten, a Parlamentnél szerda este - értesült az MTI.

Fotó: MTI

A Hableány hajó tulajdonosa a magyarországi Index hírportálnak elmondta, a hajó valóban elsüllyedt.

A fedélzeten a legénységgel együtt 35 fő tartózkodott.

Jelenleg nagy erőkkel zajlik a mentési munka, a hatóságok a helyszínen és a hajós társaság is mindent megtesz azért, hogy mindenkit kimentsenek.

Egyelőre nem tudják pontosan, mi történt. Az elsődleges az emberélet mentése.

Meg nem erősített hírek szerint a Hableány nekiment egy nagy turistahajónak, emiatt borult fel.

Az MTI szerda este 10 óra körül azt közölte, néhány embert már kiemeltek, többeket keresnek.

Képgalériánk:
Fotó: MTI

Budapesti sajtóbeszámolók szerint sok rendőrt és mentőt látnak a Duna két partján. 

Az MTI szerint a vízi rendészet, mentőhajó és tűzoltóhajó is segíti a mentést. A hírügynökség tudósítójával fél tizenegy után a mentőszolgálat ügyeletese annyit közölt, hogy "14 egységgel" vannak a helyszínen.

Az M1 aktuális csatorna híradása szerint a balesetet szenvedett hajó utasai közül egy embert újra kellett éleszteni.

Az Index információi szerint halálos áldozatok is vannak, a Blikk úgy tudja, három utas nem élte túl a balesetet.

A mentési munkálatokat nehezíti a 15 fokos folyó erős sodrása és a rossz látási viszonyok. A Dunán lévő hajók reflektorokkal világítják meg a baleset helyszínét. A portál szerint nem sokkal tizenegy óra előtt a Petőfi hídnál mentettek embereket a vízből.

Az M1 aktuális csatorna késő esti híradása szerint 18 embert emeltek ki a vízből, közülük 14-en egészségesek, egy embert újraélesztettek, hárman meghaltak.

FRISSÍTÉS

Heten meghaltak, amikor összeütközött két hajó szerda este a fővárosban, a Dunán a Parlamentnél, és az egyik elsüllyedt. A balesetnek hét könnyű sérültje van, kihűléses tünetekkel vitték őket kórházba. Az elsüllyedt hajó fedélzetén 33 dél-koreai turista és kéttagú személyzet tartózkodott. Nagy erőkkel folyik a mentés, amelybe a rendőrök és a tűzoltók mellett a katonák is bekapcsolódtak, a Duna teljes magyarországi szakaszán.

A külügyminiszterrel az élén, kormányszintű operatív csoport megalakítását rendelte el csütörtökön a dél-koreai elnök az ország turistáit ért magyarországi vízi balesettel kapcsolatban. A szöuli kormány azt is tervezi, hogy a lehető leghamarabb 18 tisztviselőből álló csoportot küld Magyarországra.

A balesetet szenvedett Hableány a Panoráma Deck Kft. flottájának egyik tagja, a cég honlapján így jellemzik: "kiváló helyszín lehet kisebb fogadások és családi rendezvények lebonyolítására. Tágas teraszai és a test hosszában végig futó panoráma fedélzet nagyszerű kilátást tesz lehetővé Budapest látképére. Mindent kielégítő technikai felszereltsége miatt ideális a barátságos, bensőséges hangulatú rendezvényekhez." A kétszintes hajó befogadóképessége 60 fő, városnéző sétahajózáshoz ajánlják.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS