„El Ukrajnából, magyar kutyák!” – újabb fenyegetést kapott a kárpátaljai magyarság

2020. augusztus 24., 19:10
ma7

Újabb fenyegető levelet kapott több kárpátaljai egyház és magyar szervezet augusztus 21-én délután. A levélben ukrainianwolf a „magyar kutyák” megszólítás után felszólította a magyarságot, hogy fogják értékeiket és rokonságukat, és menjenek a „történelmi családjukhoz”.

vereckei-emlekmu.jpg
A ti enklávétokra és közösségeitekre nincs szüksége Ukrajnának!

– írták.

Különös köszöntő levél már augusztus 20. alkalmából megérkezett a Kárpátalja.ma szerkesztőségébe.

A levél feladója ukrán hazafinak nevezi magát és mást nem is tudni róla.

A szövegben leírja, hogy ha a magyar közösség továbbra is biztonságban szeretne élni ukrán földön, akkor fel kell hagynia a nemzeti enklávé létrehozásával. Külön megemlítették a Beregszászi járás adminisztratív reformjait.

Sikerült megvesztegetni az ukrán kormányt, azonban az ukrán hazafiak tisztán látnak

– írják. –

Elkezdjük a szabotázst és támadásokat indítunk a városaitok, faluitok, iskoláitok ellen mindaddig, amíg a magyar járás létrehozásának ideológiája megszűnik.
A biztonságotok a ti kezetekben van. Ha minimalizálni szeretnétek az áldozatok számát a magyar lakosság körében, akkor minél hamarabb sürgős intézkedéseket kell hozni az ukránellenes kezdeményezések megszüntetésére Kárpátalján

 – zárja sorait fenyegető levelében az „ukrán hazafi”.

A levél címzettjei között szerepel még a Beregszászi Városi Tanács, Magyarország Beregszászi Konzulátusa, Magyarország Ungvári Főkonzulátusa, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség.

A közelgő helyhatósági választások alkalmával írt levélben a szerző kollektív retorzióval fenyegette meg a magyarságot, amivel majd „tiszteletre tanítják” (törésekkel és vagyonelkobzással) a nemzetet „az ukránok javára”. Az ultimátuma egy hét.

„Eljött az idő!” – zárta sorait a rejtélyes levélíró.

A címzettek listája bővült. Augusztus 20-án „csupán” a Beregszászi Városi Tanács, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, Magyarország Beregszászi Konzulátusa, Magyarország Ungvári Főkonzulátusa, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség és a Kárpátalja.ma szerkesztősége kapott fenyegető üzenetet. Másnap a GENIUS Jótékonysági Alapítvány, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház, a Kárpátaljai Református Egyház, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye, a Nagyszőlősi Városi Tanács, a Pro Cultura Subcarpatica civil szervezet és az Ukrajnai Magyar Demokrata Párt is megkapták a levelet.

A Magyar Nemzet információi szerint ezzel még mindig nincs végük a kárpátaljai magyarságot ért atrocitásoknak.

Ugyancsak Szent István ünnepén három bombariadó zavarta meg a közösséget.

 Egy telefonáló azt állította, hogy a beregszászi katolikus templomban, valamint Técsőn és Aknaszlatinán is bombát helyezett el. A területeket ki kellett üríteni, a tűzszerészek végül nem találtak robbanószerkezetet.

Később Olekszij Petrov, Kárpátalja kormányzója úgy vélekedett, hogy

a hamis bombariadók a kárpátaljai magyarság helyzetének destabilizálását szolgálták, provokálni akarták a magyar kisebbséget. Gyanította, hogy a műveleteket külföldről szervezték; szerinte a mostani vaklárma is ugyanannak a csoportnak a terve volt, amely a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári székházát is felgyújtotta februárban.

Kövesse facebook oldalunkat is!