Bevándorláspárti vendég az MSZP-nél

Hírek.sk 2019. május 18., 10:19

Frans Timmermans részvételével zárja szombaton EP-kampányát az MSZP. Az európai szocialisták csúcsjelöltjének vendégkorteskedése nem véletlen, hiszen az elmúlt években az MSZP számos prominense tette le a voksát a bevándorlás mellett, illetve sürgette a déli határzár lebontását.

Frans Timmermans és Tóth Bertalan Fotó: Teknős Miklós

Az európai parlamenti választás kampánynyitójához hasonlóan az MSZP szombati kampányzárójára is az európai szocialisták nyíltan bevándorláspárti, kerítésellenes csúcsjelöltjét hívta korteskedni. Frans Timmermans, aki az Európai Bizottság első alelnöke is, hosszú évek óta sürgeti a migránsok Európába telepítését. Emellett állt ki már 2015 szeptemberében, amikor a BBC Radio 4-nek kijelentette, hogy „a társadalmak a világon mindenhol sokszínűvé fognak válni a jövőben – ez a világ jövője. Így [a közép-európai országoknak] hozzá kell ehhez szokni.”

Egy hónappal később, a Euronewsnak adott interjújában megerősítette, hogy szükség van egy „elosztási kulcsra, vészhelyzet esetére, amellyel az uniós tagállamok közösen viselik a terheket”.

Az Európai Bizottság 2016. júliusi közleményé­ben pedig úgy fogalmazott, hogy

„fel kell gyorsítanunk a nemzetközi védelem biztosítására irányuló erőfeszítéseinket, és ennek az is részét képezi, hogy biztonságos és rendezett módon menekülteket telepítünk át Európába”.

Timmermans az európai szocialisták 2018 decemberében, Lisszabonban tartott kongresszusán kijelentette:

„Fenntartom tehát, hogy a következő bizottság idején a strukturális alapok egy jelentős részét a városoknak és a régióknak kellene juttatni, hogy sikerre vigyék az újonnan érkezettek integrációját, és segítsenek megértetni velük az életmódunkat.”

Frans Timmermans 2019. februári, budapesti látogatása során az ATV-nek, a Népszavának és a 168 Órának is a falak és a kerítések, vagyis a nemzeti határok megvédése ellen beszélt. „Persze hogy fontos a migráció kérdése, amit nem lehet falakkal és kerítésekkel megoldani” – fogalmazott a 168 Órának adott interjújában.

Míg tehát az európai szocialisták csúcsjelöltjének a betelepítésekkel szemben semmi kifogása, Magyarországgal kapcsolatban annál inkább. Timmermans számos alkalommal bírálta az országot, amiért ellenáll a brüsszeli bevándorláspárti törekvéseknek, legutóbb pedig a német közszolgálati televízióban állította azt, hogy Magyarországról „elüldöztek egy egyetemet”, és az úgynevezett Stop, Soros! törvény révén „szörnyű dolgokat művelnek”, nyomás alá helyezik a civil társadalmat, „szabad sajtó pedig szinte nincs is már” az országban.

Forrás: Magyar Nemzet
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS