2020. január 6., 10:40

Bákói férfi festette le a székelyföldi kétnyelvű táblákat

Hivatalból vizsgálatot indított a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság a megye több településén lemázolt kétnyelvű helységnévtáblák miatt. A tettesek  a magyar nyelvű feliratot fekete festékkel fújták be négy Hargita megyei településen. Eközben a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség a térfigyelő kamerák felvételei alapján arra a következtetésre jutott, hogy az elkövetők Bákó megyei rendszámú autóval érkeztek.

Galéria
+2 kép a galériában
Fotó: szekelyhon.ro

Ismeretlen tettesek vasárnapra virradóra fekete festékkel fújták le a magyar nyelvű feliratot három Székelyudvarhely környéki helység bejáratánál, illetve Csíkszereda bejáratánál. A helyi rendőrség szerint bákói rendszámú autóval érkeztek az elkövetők - számolt be a Székelyhon.ro portál.

 A Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség térfigyelő kamerák segítségével kezdte el az elkövetők beazonosítását. A vizsgálatok nyomán arra jutottak, hogy szombaton 23 óra 27 perckor egy Bákó megyei rendszámú személyautó érkezett be Székelyudvarhelyre, amelyik a város Csíkszereda felé vezető kijáratánál, a helységjelző táblánál 23 óra 34 perckor állt meg, utasai pedig megrongálták azt. A beazonosított autó rendszámát és a felvételeket átadták a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak, hogy a hatályos büntető törvénykönyv jogszabályainak értelmében megtörténhessen a tettes(ek) felelősségre vonása.

Azonosították és előállították a kétnyelvű táblák magyar feliratainak lefestésével gyanúsított férfit. A 30 éves bákói elkövetőt kevesebb, mint 24 óra alatt sikerült elkapni

– tájékoztat közleményben a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség megtalálta a bákó megyei férfi által használt autót, benne pedig egy fekete színű sprayfestéket. Miután a férfit szembesítették a bizonyítékokkal, beismerte, hogy ő festett le több helységnévtáblát Hargita és Maros megyében. Tettével kétéves börtönbüntetést kockáztat.

Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.