2021. szeptember 20., 18:57

Az erdélyi és a kárpátaljai magyar elsősöket köszöntik a következő napokban

A Felvidék magyar iskolakezdőihez és családjaikhoz már eljutott a magyar társadalom köszönete a Rákóczi Szövetség közreműködésével szeptember első felében. Erdélyben a múlt héten kezdődött a tanév, itt és Kárpátalján a következő napokban köszöntik a magyar iskolák elsőseit.

Rákóczi Szövetség iskolakezdés
Fotó: rakocziszovetseg.org

Az iskolakezdőket köszöntő ünnepségek időpontjai az alábbi címen érhetők el.

https://rakocziszovetseg.org/2021/08/27/osztondij-atadasi-utemterv-2021/

A Rákóczi Szövetség szeptemberben több mint 9000 külhoni magyar iskolakezdő kisdiákot köszönt ösztöndíjjal és iskolatáskával Kárpát-medencei hálózata segítségével.

A külhoni magyar iskolakezdő gyermekek családjainak több mint félezer településen adják át az anyaországi társadalom - közte több száz települési önkormányzat - magyar iskolaválasztást elismerő ösztöndíját, megköszönve a szülőknek azt a felelős és helyes döntést, hogy gyermeküknek szülőföldjükön magyar iskolát választottak.

A határon túli területeken a magyar iskolaválasztás egyet jelent a magyar nyelv, a kultúra és a közösség fennmaradásával és nem utolsósorban az egyén többlettudásával és jobb érvényesülésével.

Az iskolaválasztást elismerő ösztöndíjat és az iskolatáskát a Felvidéken mintegy 3600, Kárpátalján közel 2000, Vajdaságban 1300, Erdélyben és Partiumban – Bihar, Máramaros, Beszterce-Naszód, Arad, Temes, Fehér, Hunyad, Szeben megye, Torda és Dés régiója – több mint 2000 iskolakezdőnek, valamint 200 magyar oktatásban részesülő moldvai csángó gyermeknek adják át.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.