A zsidózásért lemondott Szávay helyére zsidókat listázó politikust jelöl a Jobbik

Hírek.sk 2019. február 18., 10:25

A zsidó nő megverésével hencegő Szávay István helyére Bencsik Jánost, egy olyan politikust jelöl a Jobbik, aki Gyöngyösi Márton zsidók listázását szorgalmazó beszédét követően maga gyűjtötte ki azokat az amerikai zsidókat, akik miatt szerinte „izraeli ügynökök” markába került az Egyesült Államok.

Szávay István (balra) és Bencsik János Fotó: mandiner.hu
A Jobbik országos elnöksége 2018 decemberi ülésén döntött arról, hogy a zsidó nő megverésével hencegő Szávay István helyét Bencsik János, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének alelnöke veszi át.

Bencsik János életrajzában megemlíti, hogy életében „meghatározó szerepet játszott az újságírás, a média világa és a nyilvánosság különböző színterei”. Írásai rendszeresen megjelentek a Jobbikhoz szorosan kötődő Barikád hetilapban.

Bencsik 2012-ben több cikkben próbálta védeni a zsidók listázását szorgalmazó Gyöngyösi Mártont.

Egy cikkben például ő maga listázta azokat az amerikai-izraeli kettős állampolgárokat, akik miatt szerinte „izraeli ügynökök” markába került Amerika. Bencsik arról írt, hogy az Egyesült Államok „feltétlen elkötelezettsége a zsidó állam irányába közismert”. Ez az elkötelezettség szerinte nem véletlen, és egy 2010-ben készült részletes leltárra hivatkozva felsorolja azokat a politikai tisztviselőket és tanácsadókat, „akik amerikai-izraeli kettős állampolgárok, és döntő szerepük van abban, hogy az Egyesült Államok Izrael érdekeinek élharcosa a világban”.

A jobbikos politikus listáján szerepel például Jonathan Jay Pollard, aki szerinte „több titkos dokumentumot lopott el a zsidó államnak, mint bármelyik más titkos ügynök”. Megemlítette „két kémkedéssel vádolt zsidó, Steve J. Rosen és Keith Weissman” ügyét is, Richard Perle republikánus politikust pedig a „zsidó lobbi” „emblematikus figurájának” nevezte. Listája kitért „a New York-i Yeshiva zsidó egyetem docensére, Dov Zakheim rabbira is”.

Bencsik János egyébként a Jobbik budapesti elnöke. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a magyar baloldal együtt kíván működni a Jobbikkal az őszi önkormányzati választások során, akkor a főváros kapcsán Bencsikkel kell majd egyezkednie a balliberális pártok budapesti képviselőinek.

0 HOZZÁSZÓLÁS