A magas részvétel biztató jel a változást akaróknak

hirek.sk | MTI 2018. április 08., 13:12

A magas részvételi arány biztató jel azoknak, akik változást akarnak - mondta az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely vasárnap délelőtt újságíróknak.

Fotó: MTI

Karácsony feleségével, lányával és fiával érkezett leadni szavazatát a zuglói Örökzöld Óvodába. Úgy fogalmazott: „nagyon jó hír a magas részvétel, főleg azoknak, akik változást akarnak, hiszen minden tudásunk arról szól, hogy a változást akaró emberek vannak többségben Magyarországon, az volt csak a kérdés, hogy el is mennek-e szavazni”.

Az ellenzéki politikus, aki Zugló polgármestere is, csaknem fél órát állt sorba, hogy leadhassa szavazatát, majd újságíróknak megerősítette: minden okuk megvan arra, hogy azt feltételezzék, 70 százalék feletti lesz a részvétel, és ha ez így van, akkor jó eséllyel a változást akaró emberek többségbe kerülnek nemcsak a társadalomban, hanem a szavazófülkékben is.

Karácsony Gergely mindenkinek megköszönte a részvételt. „Bármi is lesz az eredmény, önmagában már a magas részvétel egy nagy siker számunkra” - hangsúlyozta.

Arra a kérdésre, hogy elégedett-e az összefogás mértékével, azt mondta: az összefogás mértéke éppen akkora lesz, amekkorát a választópolgárok megvalósítanak a szavazófülkékben. Hozzátette: az MSZP-Párbeszéd-szövetség mindent megtett azért, hogy a lehető legszélesebb együttműködés legyen a demokratikus ellenzéki pártok körében, és személyesen is sokat küzdött azért, hogy az utolsó percben is legyenek olyan választókerületek, ahol még egyértelműbbé teszik a választópolgárok dolgát.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS