2024. május 15., 18:44

300 Kárpát-medencei és nagyvilágban élő magyar középiskolás indul a csíksomlyói búcsúba

A Rákóczi Szövetség meghívására 300 Kárpát-medencei és nagyvilágban élő magyar középiskolás indul a csíksomlyói pünkösdi búcsúba a Boldogasszony Zarándokvonattal. A zarándoklat célja, hogy a fiatalok megtapasztalják az együvé tartozás élményét és együtt imádkozhassanak jövőjükért és a keresztény Magyarországért.

Csíksomlyói búcsú – 2019
Fotó: MTI

Május 16-án, csütörtökön hajnalban a Boldogasszony Zarándokvonattal (a vonat 5 óra 40 perckor indul a Keleti Pályaudvarról) 300 Kárpát-medencei és nagyvilágban élő középiskolás indul a csíksomlyói pünkösdi búcsúba.

A résztvevő diákok a nagyvilág magyar diszpóra szervezeteinek képviseletében Új-Zélandról, Ausztráliából és Brazíliából érkeznek, valamint a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei középiskolai szervezeteinek képviseletében a felvidéki Ipolyságról, a kárpátaljai Beregszászról és Zápszonyból, a vajdasági Adáról, illetve Gödöllőről, Győrből, Hajdúdorogról, Kapuvárról, Gyöngyösről, Kisvárdáról, Miskolcról, Pásztóról, Pécsről, Szegedről és Szekszárdról.

A május 16-án, csütörtökön hajnalban induló Boldogasszony Zarándokvonat sajtótájékoztatójára szóló meghívót mellékeljük. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.