2022. április 20., 16:09

2019-es Magyarország-Szlovákia labdarúgó-mérkőzés: Verekedő szurkolókat ítéltek el

Jogerősen felfüggesztett börtönre ítélte a 2019-es Magyarország-Szlovákia labdarúgó-mérkőzés után verekedő szurkolókat a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán - tudatta a Fővárosi Törvényszék közleményben.

Szlovák-magyar
Fotó: TASR

Az eljárás adatai szerint a három vádlott 2019. szeptember 9-én nézőként vett részt a Magyarország-Szlovákia labdarúgó-mérkőzésen, majd ismeretlen társaikkal rátámadtak a szálláshelyükre tartó külföldi szurkolók egy csoportjára és bántalmazták őket. Az egyik külföldi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A szerdai előkészítő ülésen

a vádlottak beismerték és megbánták tettüket, lemondtak a tárgyalásról, a vádbeli cselekménytől eltekintve pedig nem kerültek összeütközésbe a törvénnyel.

A kerületi bíróság 1 év 4 hónap  2 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte mindhárom férfit súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság miatt, továbbá 2 évre eltiltotta őket a Magyar Labdarúgó Szövetség által rendezett sportesemények látogatásától.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.