2019. december 16., 15:01

Végre megnyitottak egy autó-pályaszakaszt keleten

A Budamér-Magyarbőd szakasz az egyetlen autópálya, amely az elmúlt két évben átadásra került. 23 hídelemet és négy kereszteződést foglal magába.

Fotó: eufondy.sk

A 14,4 kilométeres autópálya-szakaszt hétfőn adták át a forgalomnak. Az építkezés 3 évig tartott. A rövid szakasz mintegy 14 perc spórolást jelent az autózóknak, és csökkenteni fogja a kassai áthaladó forgalmat.

A rövid szakaszon 23 hídelemet kellett kialakítani, illetve 4 kereszteződést Budamérnél, Kassaolcsvár (Košické Oľšany), Rás (Hrašovík) és Magyarbőd mellett. Az építkezés magába foglalja az R2/R4 gyorsforgalmi út egy kilométeres szakaszát a rási kereszteződésig.

Az építkezést a Skanska SK végezte 197,4 millió euróért,

amelyet az eurós alapokból, illetve a szlovák költségvetésből finanszíroztak.

Budamérnél az autópálya-szakasz rákötődik az Eperjesből futó D1-es szakaszra. Kassaolcsvárnál a jövőben rákötődhet a kassai délkeleti elkerülő út, a Kassa- Saca- Olcsvár R2-es gyorsforgalmi szakasz. Erre a szakasz építésének szerződéskötésére várhatóan 2020 első felében kerül sor.

Autópálya Kassa
Fotó:  Nemzeti Autópálya Társaság

A D1 Budamér- Magyarbőd, illetve aR2 Kassa- Saca- Olcsvár szakasza, az eperjesi szakaszokkal folyamatos kapcsolódást jelent a magyar határtól Rózsahegyig, illetve Lengyelország felé.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.