2021. október 28., 17:11

Sikeresnek bizonyultak a vállalkozói reggelik!

A Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége 2016-ban alakult. 5 év leforgása alatt több mint 800 vállalkozó csatlakozott a kezdeményezéshez, Királyhelmectől egészen Pozsonyig. A szövetség célja, hogy szakmailag fejlessze a felvidéki vállalkozókat, valamint, hogy bővítse kapcsolati tőkéjüket, úgy, hogy összeköti egymással a magyar vállalkozókat.

Szlovákiai Magyar Vállalkozók
Fotó: Iván Tamás
Komáromban kezdődött

A szövetség több rendezvényt, projektet is elindított már, ilyen például a Felvidéki Vállalkozói Expo, az Év Vállalkozója verseny vagy a mentorprogram. Ám mégis az egyik legformabontóbb kezdeményezés a szervezeten belül a vállalkozói reggelik, amelyek 2019-ben keltek életre Komáromban, majd később Dunaszerdahelyen, Párkányban és Rimaszombatban is megvetették lábukat. Azért

Vállalkozói reggeli
Iván Tamás, a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetségének elnöke azt mondja, a vállalkozói reggeliken minden vállalkozót szívesen látnak. A részletekről a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége Facebook oldalán lehet többet megtudni
Fotó:  Iván Tamás

A reggelik havi rendszerességgel kerülnek megrendezésre, ahol mindig más-más, a vállalkozáshoz kapcsolódó témát boncolgatnak és veséznek ki a vállalkozók. A résztvevőknek alkalmuk nyílik elmondani véleményüket, megoldásukat, meglátásukat, problémájukat és kételyüket az adott témához, úgy, hogy közben egymást segítik és fejlesztik tapasztalataikkal, véleményükkel. A vállalkozói reggeli korántsem egy előadás, inkább egy workshop, ahol a vállalkozók olyanokkal oszthatják meg gondjaikat és kérhetnek tanácsot, akik nagy valószínűséggel jártak már hasonló cipőben.

A vállalkozók közösségünk megmaradásának alappillérei

Hisszük és tudjuk, hogy közösségünk megmaradása nemcsak kultúránk megtartásában és nyelvünk megmaradásában rejlik, hanem gazdaságunk megerősítésében is. Gazdaságunk megerősítését pedig a leghatékonyabban úgy érhetjük el, ha támogatjuk, összekötjük és természetesen fejlesztjük vállalkozóinkat. Ha vállalkozóink fejlődnek, úgy régiónk erősödik, közösségünk pedig megmarad. A fent említett gondolat pedig teljes egészében a vállalkozói szövetség célját és küldetését tükrözi.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.