2023. január 17., 09:26

Mennyit keresnek a legjobban és legrosszabbul fizetett szlovákiai polgárok?

A szlovákiai polgárok legrosszabbul fizetett egytizede kevesebb mint bruttó 840 eurót keresett tavaly. Azok, akinek nincs gyerekük, és alkalmazzák a fizetés adómentes részét, nettó 662 eurónál kevesebbet kerestek, erősíti meg a Profesia portfóliójába tartozó Platy.sk portál elemzése.

pénz euró
Fotó: unsplash.com

„Ellenkezőleg, a szlovákok legjobban kereső tizedének több mint bruttó 2550 euró volt a fizetése. Ezek közül a gyermektelenek és az adómentes résszel élők a bérkalkulátor szerint több mint nettó 1861 eurót kerestek” – áll az elemzésben.

Az országos medián fizetés 2022-ben pontosan bruttó 1350 euró volt nálunk. Ez azt jelenti, hogy a dolgozók pontosan felének volt ennél alacsonyabb alapbére.

A Pozsonyban és környékén dolgozóknak csak a fele keresett bruttó 1650 eurónál kevesebbet, írja a pravda.sk.

A régiók között óriásiak a különbségek. Az eperjesi régióban élők legjobban fizetett egytizede több mint 1770 eurót keres. A pozsonyi régió legjobban fizetett alkalmazottai viszont 3000 eurót keresnek, ami körülbelül 70 százalékkal több az eperjesi adatnál.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.