2022. június 22., 15:44

Ján Budaj szerint ostobaság lenne újraindítani a szlovákiai szénerőműveket

Ján Budaj szlovák környezetvédelmi miniszter is hozzászólt az orosz-ukrán háború miatt kialakult nagy európai energetikai vitához.

budaj
Fotó: TASR/AP

Budaj leszögezte, "nincs értelme" újraindítani az ország szénerőműveit, hogy villanyáramot termelhessenek a szén elégetésével. Szlovákiában ilyet senki nem tervez - nyilatkozta. A tárcavezető azt követően beszélt arról a sajtónak, hogy előbb Németország, majd Ausztria is jelezte, az energiaválság miatt hamarosan újra üzembe helyezik széntüzelésű erőműveiket, hogy pótolni tudják az orosz földgázszállítmányok kiesése miatt jelentkező energiahiányt.

Remélem, Németország és Ausztria számára is csak ideiglenes megoldásról van szó, máskülönben elindulunk visszafelé a klíma megmentéséért megtett úton.

Budaj azt ígérte, tájékoztatást kér Bécstől, mennyi időre tervezik újra üzembe helyezni széntüzelésű erőműveiket és milyen várható károsanyag-kibocsátással számolnak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.