2024. február 14., 16:36

Iván Tamás: Drágább lesz alkalmazni munkaerőt, de az egyéni vállalkozók sem ússzák meg!

A szlovák kormány a szociális érzékét a kormánytagok fizetéseinek emelésében és a vállalkozások adóztatásával, járulék emelésével mutatta ki!

Béremelések a kormányban
Fotó: Iván Tamás FB-oldala

Míg a miniszterelnök fizetése 4 677 euróval, azaz 95%-kal nő, a helyettesei 3 593 euróval vihetnek haza többet, a miniszterek pedig 73%-kal, azaz 3 071 euróval keresnek majd többet, addig a cégeknek és egyéni vállalkozóknak 1%-al emelik az egészségügyi járulék fizetését, és tekintet nélkül gazdasági eredményükre fizethetik a minimumadót.

A veszteséges és nyereséges ugyanúgy terhelve lesz. Drágább lesz alkalmazni munkaerőt, de az egyéni vállalkozók sem ússzák meg!

A kormány szociális érzékenysége számokban így mérhető: ezeddig a miniszterelnöki fizetés csaknem 8 minimálbérből élő ember fizetését tette ki. A megemelt miniszterelnöki bér 15,5-szer nagyobb, mint a minimálbérből élők fizetése. Ha úgy tetszik, 15,5 fél hónap alatt keres annyit egy minimálbérből élő alkalmazott, mint Robert Fico egy hónap alatt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.