2019. december 5., 11:23

A méhészek legnagyobb kihívása a méhcsaládok életben tartása

A méhészek legnagyobb kihívása a méhcsaládok életben tartása, ezért olyan módszerek bevezetését szorgalmazzák, amellyel élhető körülményeket tudnak teremteni a méheknek.

méhészet

Szakértők szerint az ember által fogyasztott élelmiszerek 60-70 százaléka összefügg a méhek beporzó munkájával, ezért ha valaki a boltban a hazai mézet választja, nemcsak jó minőségű mézet vesz, hanem a jövőjébe is befektet.

Déli szomszédunknál a méhészeknek február 15-ig kell bejelenteniük a méhcsaládjaikat, a magyar méhállomány aktuális számáról akkor lesz pontos adat, de érezhető, hogy csökkent a méhek száma és sokan abba is hagyták a méhészkedést.

A méhek száma általában akkor kezd el fogyatkozni, amikor a méhcsaládok közelében lévő - főleg repcével és napraforgóval beültetett - területeken virágozni kezdenek a növények.

Ennek pontos okát még keresik, de elképzelhető, hogy rovarbarát növényvédőszerek bevezetésével meg lehet oldani a problémát.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.