Zárt tárgyalás a rendbontók ügyében

hirek.sk | TASR 2019. július 14., 15:40

A Pozsonyi I-es számú Járásbíróság bírája vasárnap délután dönt a szerda esti pozsonyi Ventúr utcai randalírozás 7 résztvevője ügyében. A zárt tárgyaláson a járási ügyész javaslatát tekinti át.

Fotó: TASR

Mivel a hét szurkoló lengyel, illetve holland állampolgár, az ügyész és a védők mellett tolmácsok is részt vesznek a tárgyaláson. A tárgyalás előreláthatólag órákig tart.

A rendőrség a szerda esti pozsonyi zavargások után garázdaság vádjával gyanúsított meg hét futballszurkolót - négy holland és három lengyel állampolgárt -, akiknek ügyét úgynevezett szupergyors eljárás keretében vizsgálják.

A rendőrség pénteken tette közzé közösségi oldalán, hogy várja mindazok jelentkezését, akiknek bármilyen videós felvételük van a szerda éjszakai zavargásokról, hogy azokat bocsássák a rendőrség rendelkezésére. A vizsgálat során azt is vizsgálják, milyen személyi és mekkora anyagi kár keletkezett.

Kitakarították a várost, már nyoma sincs a futballszurkolók összecsapásának
Ha reggelre olyan volt is a város, mintha mi sem történt volna, igenis történt. Megint megmutatkozott, mire képes az emberi butaság és az agresszivitás.

A szerdai Ventúr utcai verekedés után 107 embert – 51 bolgár, 41 lengyel, és 15 holland állampolgárt vettek őrizetbe a rendőrök. 17 személy megsérült. A bolgárok csapatuk csütörtöki, Rózsaheggyel vívott mérkőzésére érkeztek. A lengyel és a holland fociszurkolók a rendőrség információi szerint a Slovan és montenegrói ellenfele (Sutjeska Nikšič) meccsén akartak zavargást provokálni.

0 HOZZÁSZÓLÁS