Vizsgálja a belügyminisztérium a Széplak utcai rendőri beavatkozást

hirek.sk | TASR 2019. június 04., 17:20

Vizsgálja a belügyminisztérium belső ellenőrzési osztálya azt a múlt pénteki incidenst, amely a fővárosban, a Széplak utcán történt. A keddi kormányülés után a belügyminiszer úgy tájékoztatott, találkozni fog azokkal a rendőrökkel, akik beavatkoztak az ügyben.

Fotó: TASR

„Az akciót vizsgálja a belügyminisztérium. El kell mondanom, hogy a Széplak utcában már hosszabb ideje megkettőzött őrjárat teljesít szolgálatot, főleg hétvégén” – mondta Denisa Saková belügyminiszter. Hozzátette, úgy tájékoztatták, hogy a járőrök hét percen belül a helyszínen voltak.

Az incidens, amely során lövések dördültek a Széplak utcán, a gazdasági minisztérium Štefanovič utcai épületében kezdődött. A késsel felfegyverkezett támadó erőszakkal akart behatolni a minisztérium épületébe, és megszúrt egy őrt. A rendőrök a Széplak utcán érték utol, felszólították, hogy álljon meg és dobja el a kést, de nem reagált, ezért használták a szolgálati fegyverüket. A rendőrség azt állítja, az előírásoknak megfelelően jártak el. Az akció során megsérült egy 15 éves lány.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS