Vietnám szerint nem járt Szlovákiában az elrabolt polgár

hirek.sk | MTI 2018. június 06., 18:10

Az elrabolt vietnámi állampolgár nem járt Szlovákiában, nem utazott a szlovák kormánygéppel, tehát nem utazott át az országon sem. Ezt Denisa Saková belügyminiszter jelentette ki a szerdai kormányülés után.

Saková állítása szerint ezeket az információkat a vietnámi fél is megerősítette. „A vietnámi kormánytól hivatalos állásfoglalást kaptunk, amit nem vonunk kétségbe” – válaszolta a miniszter arra a kérdésre, hogy elhiszi-e, ami a vietnámi válaszban áll.

A vietnámi belügyminiszter Saková elmondása szerint a kanadai G7-csúcson találkozik Angela Merkel német kancellárral. Hozzátette: ezen a találkozón várhatóan valamilyen megállapodásra fog jutni a két fél, és megcáfolják azokat a spekulációkat, amelyek a médiában jelentek meg az emberrablással kapcsolatban.

Trinh Xuan Thanh vietnámi vállalkozót és az ottani kommunista párt volt tisztviselőjét a gyanú szerint tavaly júliusban hurcolták Berlinből Németországba. A férfi menedékjogért folyamodott Németországban, és a német hatóságok védelme alatt állt.

Németország a nemzetközi jog Vietnám általi megsértésének gyanújával indított eljárást, és vizsgálja az ún. szlovák nyomot, illetve azt a lehetőséget is, hogy a szlovák kormánygépet használták fel az emberrablásra.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS