Veszélyes e-mailre figyelmeztet a ZSE

hirek.sk | TASR 2019. július 04., 17:00

Hackertámadás veszélyére figyelmeztet a Nyugat-Szlovákiai Áramszolgáltató (ZSE), és azt ajánlja a lakosoknak, hogy ne nyissák meg a ZSE nevében, a faktura@zse.sk címről érkező e-maileket. Erről Michaela Dobošová, a ZSE szóvivője tájékoztatott csütörtökön.

Fotó: Pixabay

Elmondása szerint a szóban forgó e-mailekkel kapcsolatban eddig 5 személy fordult a céghez, miközben néhányuk nem is a ZSE ügyfele. Az elektronikus levél tárgya egy felszólítás („upomienka”) és tartalmaz egy „.exe” típusú csatolt fájl, amelynek megnyitása károsíthatja a címzett számítógépét.

A ZSE nevében Dobošová kijelentette, hogy a cégnek nincs köze a faktura@zse.sk email-fiókhoz és az említett e-mailekhez.

„Felhívjuk a fogyasztók és az üzleti partnereink figyelmét, hogy ne nyissák meg a csatolt fájlt, hiszen nem zárható ki, hogy a feladó célja az e-mail csatolmányaként elküldött káros szoftverrel egy hackertámadás elkövetése” – közölte a szóvivő.

Hozzátette: a társaság elemzi a lehetséges lépéseket a jó hírnevének megőrzése érdekében, és értesítette a Nemzetbiztonsági Hivatalt is, amellyel konzultál a kialakult helyzetről.

A ZSE ügyfelei a 0850 111 555-ös telefonszámon, vagy a www.zse.sk weboldal ügyfélszolgálatán keresztül kérhetnek tájékoztatást az esetleges tartozásaikról.
0 HOZZÁSZÓLÁS