Vendégségben Magyarországon - 300 külhoni fiatal készül az ünnepi fellépésre

hirek.sk 2014. augusztus 16., 12:33
BUDAPEST. "Vendégségben Magyarországon" címmel 19. alkalommal rendezik meg a Külhoni magyar fiatalok találkozóját, melyre 12 országból, több mint 300 résztvevő érkezik. A meghívott fiatalok, zenészek, táncosok, színi növendékek augusztus 19-én a Clark Ádám téren felállított színpadon, a Szent István tiszteletére rendezett gálaműsoron mutatkoznak be.

12 országból, a többi között Horvátországból, Görögországból, Franciaországból, Romániából és Kanadából is érkeztek a Külhoni magyar fiatalok találkozójára. A résztvevők fellépnek az augusztus 19-ei gálán is, amelyre Zánkán készítik fel őket anyaországi művészek. Szirtes Edina "Mókus" összművészeti koncerttel készül, amelyben Vidróczki balladáját dolgozzák fel. "Már most ez a pár óra, amíg csak együtt gyakorolunk, csak a kottákat bogarásszuk, de az a fajta öröm, amit nekik jelent az újdonság, hogy létrejön valami, hogy együtt szülünk meg valamit, ha szabad így mondani, mindenféleképpen túl a megtiszteltetésen, maga a csoda” – nyilatkozta Szirtes Edina.

A Híradónak nyilatkozó Szalai Marci 3 éve tanul az oberwarti gimnáziumban, azóta jár a színjátszókörbe és a külhoni magyaroknak szervezett találkozóra. "Nagyon fontosnak tartom, hogy legyenek ilyen találkozók, hiszen ez egy kulturális összetartozás. Az országok közötti újraegyesítést nagyon fontosnak tartom" – mondta Szalai Márton.

A Zánkai Új Nemzedék Központban a fiatalok négy napot töltenek a felkészüléssel, de a próbák mellett kirándulnak és strandolnak is.

A Duna TV az érkezéstől egészen a gáláig nyomon követi a felkészülésüket, a felvételeket augusztus 19-én, a gálaműsor közvetítése közben mutatják be.

0 HOZZÁSZÓLÁS