Vágsellyének egyetlen polgármesterjelöltje lesz

hirek.sk | MTI 2018. szeptember 13., 12:04

Vágsellyén egyetlen polgármesterjelölt indul a választásokon, mégpedig a jelenlegi polgármester - Jozef Belický. Erika Kollerová, a városi hivatal munkatársa elmondta, hogy Belický a következő négy évben is független polgármester lesz.

Jozef Belický polgármester Peter Pellegrini miniszterelnökkel beszélget Fotó: TASR

A város lakói a november 10-i önkormányzati választásokon a városi parlament képviselőit is megválasztják. 48-an indulnak a 21 fős városi képviselet posztjaiért.

A választók három választókörzetben szavazhatnak majd, és mindegyikben legfeljebb hét nevet karikázhatnak be. A törvény értelmében 2018. szeptember 18-ig kell összeülnie a városi választási bizottságnak, amely megvizsgálja a leadott jelöltlistákat. Ha a jelölt teljesíti a törvény által megszabott feltételeket, akkor regisztrálják az indulását a választásokon” – magyarázta Kollerová.

Hozzátette: a város legkésőbb 2018. október 16-án hozza nyilvánosságra a jelöltlistát. „Vágsellye történetében az 1990-es demokratikus választások óta nem fordult még elő, hogy csak egy jelölt induljon a polgármesteri posztért” – állapította meg.

0 HOZZÁSZÓLÁS