HIRDETÉS

Vadala elutasítja, hogy nevét összekapcsolják az olasz maffiával

hirek.sk 2018. március 07., 08:32
POZSONY. Antonino Vadala olasz vállalkozó elutasítja, hogy az olasz maffiához tartozna, és azt is, hogy nevét Ján Kuciak újságíró és menyasszonya meggyilkolásával kapcsolják össze. A Korzár napilapnak adott interjúban hazugságnak nevezte azokat az információkat, melyek szerint ő és családja európai uniós és hazai állami támogatásokat kap, illetve több millió euró értékű állami megrendeléseik vannak.

Vadala az interjúban azt állítja, hogy a maffiához nincs semmi köze, feddhetetlenségét erkölcsi bizonyítvánnyal igazolta, valamint egy listával azon személyektől, akik a Vadala-klánba tartoznak, a lista a speciális olasz ügynökségtől származik. „Köztük van Antonino Vadala is, ő is Bova Marinában született, mint én, de az ő születési dátuma 1952. május 25. Én 1975. április 20-án születtem” – mondta a Korzárnak Vadala. Hozzátette, nem áll rokoni kapcsolatban az érintettel, aki már nem is él.

Szerinte Kuciak, a meggyilkolt újságíró tévedett. „Szerintem néhány intrikustól kapta az információkat, hogy piszkítsa be a nevemet” – tette hozzá. Egyúttal tagadta, hogy az olasz szervek figyelmeztették volna Szlovákiát, hogy keleten maffiózók tevékenykednek. „Ez hazugság. Velem, Sebastian Vadalával és Bruno Vadalával kapcsolatban soha nem küldtek az olasz szervek figyelmeztetést Szlovákiába. Érdeklődtem a mi olaszaink körében, és megtudtam, elküldtek egy figyelmeztetést, ami néhány ember pénzügyi erejét érinti, vagyis azt, honnan van annyi pénzük vagy mit csinálnak. De soha nem küldött az olasz fél valamit olyan értelemben, hogy vigyázat, itt maffiózók vannak, ellenőrizni kell őket” – jegyezte meg.

Vadala: ismerem Madejt

Vadala az interjúban megerősítette, hogy ismeri Róbert Madejt, az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) képviselőjét még abból az időből, amikor nem volt a politikában. „Az ő ügyvédi irodája alapította a cégeimet és más jogi tevékenységeket végzett, amikor az erőműveket alapítottam” – mondta Vadala. Egyúttal megerősítette, hogy ismeri Mária Troškovát, az eddigi állami főtanácsadót. Cáfolta a médiában megjelent információt, miszerint a szeretője lenne a nő, úgy fogalmazott, olyan a viszony közöttük, mintha testvérek lennének. Megerősítette azt is, hogy barátja Viliam Jasaò, a kormányhivatal válságkezelési és biztonsági stábjának vezetője.

Az olasz vállalkozó visszatért a helyzethez, amikor a múlt héten a rendőrség több családtagját letartóztatta. „Beidézhettek volna bennünket cirkusz nélkül is” – mondta. Hozzátette, a rendőrség látta, hogy semmi közük ehhez az ügyhöz, ezért elengedték őket.

Szerinte nem igazolódott be az ún. olasz nyom az újságíró meggyilkolása után. „Strasbourgon keresztül fogjuk intézni a dolgot, feljelentést teszünk azok ellen, akik hamis információkat tettek közzé. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy tisztára mossuk a nevünket” – mondta. Megerősítette, soha nem hallott Kuciakról és menyasszonyáról. „Nem tudtam, hogy léteznek, így nem tudtam kapcsolatba lépni velük” – tette hozzá Vadala.

Elmondta, nincs szlovák állampolgársága, de már kérvényezte azt. „A-tól Z-ig szlováknak érzem magam” – fogalmazott Vadala.

Forrás: Pravda.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS