Újra elhalasztották a bűnbandavezér gyilkosságának tárgyalását

hirek.sk | TASR 2019. október 15., 11:44

Kedden ismét elhalasztották az úgynevezett Sýkora-csoport alapítójának, Miroslav Sýkorának 1997-es meggyilkolásával foglalkozó tárgyalást.

Fotó: TASR

Kedd reggel e-mailben kért elnézést Marek L. alperes ügyvédje, légzőszervi megbetegedésre és magas hőmérsékletre hivatkozva. Mivel Marek L. korábban jelezte, hogy ő nem jelenne meg a tárgyaláson, ügyvédje képviselte volna őt, ezért a háromtagú bírósági szenátusnak el kellett halasztania a mai tárgyalást.

A következő tárgyalás kitűzött időpontja 2020. január 28.

Három alperes, köztük a fő gyanúsított, Ľuboš F. is megjelent, ugyanakkor több tanú és károsult nem. Tanúvallomásra Juraj Ondrejčáknak 13 órakor kellett volna érkeznie Ilaváról, ahol jelenleg 16 éves börtönbüntetését tölti. Délelőtt kellene tanúvallomást tennie a titkosszolgálat volt igazgatójának, Ivan Lexának is.

M. Sýkora ügyében Ľuboš F. mellett Marek L. és Richard B. szerepelnek gyanúsítottként, akik az ügyész szerint 1997 februárjában a pozsonyi Bajkál utcái Holiday Inn hotel parkolójában gyilkolták meg Miroslav Sýkorát. A vádirat szerint Sýkora egy biztonsági őrrel közösen érkezett Audi A 100-as gépkocsiján. Az őrt, miután kiszállt a járműből, géppisztollyal hátba lőtték. Sýkorát előbb három lövéssel lábon lőtték, majd miután a földre esve saját fegyverével igyekezett védekezni, támadói géppisztollyal újra tüzet nyitottak rá. A vádirat szerint 13 lövés érte fejét és mellkasát.
0 HOZZÁSZÓLÁS