Tűz a "Fornetti-gyárban": Az anyagi kár jelentős, az alkalmazottak személyes tárgyai is benn éghettek - VIDEÓVAL

ma7 2018. június 01., 14:25

Amint arról néhány órával ezelőtt már hírt adtunk, pénteken délelőtt, kilenc órakor tűz ütött ki a dunaszerdahelyi, fagyasztott pékárut gyártó Minit Bakery cég területén. A kár jelentős, a tűzoltók órák óta oltják a tüzet.

Fotó: Karaffa Attila

Információink szerint a tűz a gyártósoron ütött ki: miközben karbantartási munkálatokat végeztek - úgy tudjuk, hegesztés közben - kigyulladt az egyik gyártósor. A gyártórészleg jelentős részét érintette a tűz, így az anyagi kár jelentős.

A tűzoltók nagy erőkkel, daruval, több kocsival vonultak ki a helyszínre. Az oltás még mindig tart, a tüzet a szakemberek azonban már lokalizálták. A sűrű, fekete füst miatt a tűzoltók oxigénpalackkal jutottak be az épületbe.

A helyszínt rendőrök biztosítják: a tűzoltókon kívül biztonsági okokból senkit sem engednek be a cég területére. 

A gyár alkalmazottait szerencsére sikerült biztonságban kijuttatni az épületből. Információink szerint komolyabb személyi sérülés nem történt. 

Az alkalmazottak személyes tárgyai is az épületben maradtak. A gyár vezetése felajánlotta, hogy dolgozóit hazaszállítja, a tűzoltóság e célból egy autóbuszt is felajánlott a cég számára, sokan azonban azért nem tudnak hazamenni, mert lakáskulcsaikat, személyes irataikat is az épületben hagyták - jelentette a helyszínen tartózkodó munkatársunk.

Képgalériánk:
Fotó: Karaffa Attila

 

0 HOZZÁSZÓLÁS