Tibor Gašpar visszatért, a belügyminisztérium tanácsadójává nevezték ki

hirek.sk 2018. augusztus 17., 11:11

Márciusban tízezrek követelték távozását, áprilisban végül engedett a nyomásnak, és lemondott tisztségéről, most azonban visszatért: Tibor Gašpar korábbi rendőrfőkapitány a belügyminiszter, Denisa Saková egyik tanácsasója lett.

Fotó: TASR

Gašpar hivatalosan augusztus 1-jétől látja el tanácsokkal a Robert Kalinákhoz erős szállakkal kötődő Sakovát. Azt, hogy a korábbi rendőrfőkapitány a belügyminisztérium alkalmazásában áll, a Denník N-nek megerősítette a tárca sajtóosztálya is.

Úgy tudni azonban, hogy Gašpart hivatalosan csak részmunkaidőben foglalkoztatja a belügyminiszter. Arról pedig, hogy mennyiért, nem árult el részleteket a tárca.

Mint ismert, Tibor Gašpartól a Kuciak-gyilkosságot követően a közvélemény azt várta, hogy tisztségéről mondjon le, ő azonban erre hosszú hónapokig nem volt hajlandó. Végül május végén távozott a rendőrség éléről, s bár akkor azt nyilatkozta, nem zárja ki, hogy a jövőben valamilyen formában bekapcsolódik a politikába, s hogy a szakmájától sem válna meg szívesen, arra azért kevesen számítottak, hogy visszatérése ilyen gyorsan bekövetkezik.

0 HOZZÁSZÓLÁS