Szorul a hurok a volt képviselőnő nyaka körül

Hírek.sk 2019. január 08., 10:52

A Smer-SD volt képviselője, Ľubica Rošková kellemetlen ajándékot kapott a karácsonyfája alá: a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) támogatási csalással vádolta meg őt és Agro Porúbka nevű cégét, amely jogtalanul igényelt agrártámogatásokat. A gyanú szerint olyan termőföldek után vett fel jelentős összegeket, amelyek nem is tartoztak a cég tulajdonába.

Ľubica Rošková Fotó: TASR

Egyebek mellett egy falusi repülőtér, idegen szőlőültetvény, parkoló és egyéb ingatlanok szerepelnek a támogatást kapott területek jegyzékében. Minderre Ján Kuciak oknyomozó újságíró meggyilkolása után derült fény, aki a kelet-szlovákiai földmaffia ügyeivel foglalkozva rávilágított az Agro Porúbka kétes ügyleteire is.

A cég 470 hektár termőföldre kért támogatást, ez 170 kisebb telekből állt, amelyek valódi tulajdonosai mit sem sejtettek erről. Az elindult helyszíni vizsgálat alapján már 140 ezer eurót visszakövetelnek az Agro Porúbkától, de Ľubomír Galko (SaS) ellenzéki képviselő szerint a következő parlamenti választások után az eddig „érinthetetlennek“ tartott emberekre alaposabban rávilágítanak majd, és olyan „égzengés“ lesz, amire eddig még nem volt példa. Ľubica Roškovától pártja is elhatárolódott és kizárta őt soraiból.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS