Szombaton 56-an lettek rosszul a melegtől

hirek.sk | TASR 2018. augusztus 12., 13:31

Kevesebben lettek rosszul a hőség miatt, szombaton „mindössze” 56 emberhez hívtak segítséget. Augusztus elejétől országosan ez a legalacsonyabb adat.

Fotó: TASR

Alena Krčová, a Sürgősségi Egészségügyi Szolgálat Operációs Központjának szóvivője arról tájékoztatott, hogy a Kassai kerületben lettek legtöbben rosszul, ide 12-szer szálltak ki a sürgősségi szolgálat munkatársai, míg csupán négyszer hívták hőség miatti rosszulléthez a Nagyszombat kerületi kollégákat.

A szóvivő újfent figyelmeztetett arra, hogy aki teheti, ne hagyja el a lakóépületeket 11 és 15 óra közt, ha viszont muszáj a napon tartózkodni, akkor megfelelő, szellős ruházat, valamint fejfedő javasolt. A hőség mindenki szervezetét megterheli, de leginkább a gyerekek, idősek, és betegek vannak kitéve a kánikulának.

Szavai szerint különösen fontos a folyamatos folyadékbevitel, nem szabad megvárni a szomjúság érzetét. Az alkoholtól a nagy hőségben a legszerencsésebb tartózkodni, mivel az erősen tágítja az ereket.

Rosszullét esetén ajánlott árnyékba vinni a gyengélkedőt, apró kortyokban adni folyadékot neki, az állapota rosszabbodása esetén pedig hívni a 155-ös segélyhívót, ahol további tanácsokkal látják el a hívót.

0 HOZZÁSZÓLÁS