HIRDETÉS

Szomáliai migráns támadott egy alkalmazottra a homonnai menekülttáborban

hirek.sk 2017. november 09., 16:34
HOMONNA. Kedden este egy szomáliai menekült állítólag fizikailag bántalmazta a homonnai menekülttábor egyik alkalmazottját – tájékoztatott Jana Miga¾ová, az eperjesi kerületi rendőrség szóvivője. A 29 éves alkalmazott éppen gyógyszert vitt a 26 éves szomáliainak, amikor az rátámadt.

„A szomáliai többször ököllel az alkalmazott arcába ütött, majd egy kést tett a nyakára” – magyarázta Miga¾ová, majd hozzátette: a támadó szóban is megfenyegette. Az incidenst követően a földre taszította a 29 éves Jozefet, majd a lábát rugdosta.

„A megtámadott férfi testét zúzódások borították, s a bal combja is feldagadt. Az alkalmazottban egészsége és élete megóvása miatt a szomáliai férfi támadása komoly félelmeket keltett. A történteket követően a támadót a rendőrségi fogdába vitték” – nyilatkozta a szóvivő.

A homonnai rendőrség életveszélyes fenyegetés miatt vádat emelt a támadó ellen. „Amennyiben a vád beigazolódik, a férfi hat hónaptól három évig terjedő börtönbüntetést kaphat” – zárta le a témát Miga¾ová.

Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS