HIRDETÉS

Szlovákiában ma is sztereotip módon értékelik a női munkát

hirek.sk 2018. március 08., 18:48
POZSONY. Annak ellenére, hogy a szlovák alkotmány és a többi jogszabály a foglalkoztatásban, a javadalmazásban, a munkajogban és a művelődésben megköveteli az egyforma bánásmódot, a szlovákiai nők a 21. században is kedvezőtlenebb helyzetben vannak, mint a férfiak, alacsonyabb munkahelyi pozíciókat töltenek be és kevesebbet keresnek – állapította meg a Szakszervezetek Konföderációja (KOZ).

A KOZ a nemzetközi nőnap alkalmából az európai szakszervezetekhez csatlakozott, amelyek nemcsak a munkahelyi életet és a magánéletet összeegyeztető uniós  irányelv elfogadására  szólítanak fel, hanem az egyforma bérezésre, jutalmazásra is.

„A gazdasági szempontból aktív nők 46 %-ának teljes középfokú végzettsége van, ez a szám a férfiak esetében csak 43 %. A nők 27 %-ának van felsőfokú végzettsége, míg a férfiak esetében ez az arány csak 19 %. Bár a nők képzettebbek, műveltebbek, mint a férfiak, sokkal komplikáltabb a helyzetük a munkaerőpiacon, és a munkahelyi életükre és jutalmazásukra is nagy hatást gyakorol a diszkrimináció” – állapítja meg  a KOZ.

A konföderáció szerint a diplomás nőket és férfiakat összehasonlítva kiderül, hogy a férfiak 30 %-kal többet keresnek, mint a nők.

A szakszervezet  arról is tájékoztat, hogy a szlovákiai nők sok akadályba ütköznek a munkahelyi karriert illetően. Nem csak arról van szó, hogy nincs egységben a végzettségük és a munkahelyi pozíciójuk, hanem bonyolult a munkaerőpiacra történő visszatérésük a gyermekgondozási szabadság után, amely szorosan összefügg a bölcsődék és óvodák hiányával, illetve azzal, hogy az állam nem támogatja megfelelően a gyermekgondozást.

Az Eurostat szerint a fő indok, miért nem dolgozik sok nő  Európában, az, hogy nemcsak a gyermekeikről kell gondoskodniuk, hanem tartósan beteg hozzátartozóikról, rokonaikról is. A tanulmányok szerint a nők Európában kétszer annyi időt töltenek házimunkával, mint a férfiak, még abban az esetben is, ha a férfiak munkanélküliek, a nők pedig dolgoznak.

A nők körében magasabb a nyilvántartott munkanélküliség mértéke, mint a férfiak esetében.

"A nők nemcsak diszkriminációval találkoznak gyakran a munkahelyükön, hanem zaklatással is” – tette hozzá a KOZ alelnöke, Monika Uhlerová.

A nem értékelt végzettség és a nők diszkriminációja a munkaerőpiacon visszatükröződik abban is, hogy különbözőképpen jutalmazzák a nőket és a férfiakat az egyes pozíciókban. „A megszokott sztereotípiák – az anya nem olyan rugalmas, mint egy férfi munkaerő, gyakrabban fog hiányozni a munkahelyéről a gyermek miatt – negatívan tükröződnek vissza a nők bérének nagyságán is. A munkáltatók nem a gyermekes anyákat részesítik előnyben” – magyarázza Uhlerová.

A nők alacsony bérezése meglátszik az életszínvonalukon, gondjaik akadnak a család életének biztosítása során, ezek a gondok az alacsony bérekből következnek. Negatív hatása van ennek a posztproduktív korra is, hiszen az alacsony bérek visszatükröződnek az alacsony nyugdíjakon is.

A KOZ egyforma feltételeket szorgalmaz a nemek közti diszkrimináció nélkül. „A nőknek és a férfiaknak joguk van az egyforma bérekre ugyanazon munkáért vagy ugyanazon értékű munkáért. A nemzetközi nőnap alkalmából felhívást teszünk közzé a munkahelyi és a magánéletet összeegyeztető uniós irányelv elfogadása érdekében, amely jelentős hatást fog gyakorolni a nők munkalehetőségeinek növekedésére és jogaik megerősítésére” – tette hozzá a KOZ.

Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS