Szlovákiában is áldozatokat követel a zord tél

hirek.sk 2017. január 11., 10:08
POZSONY. Péntektől kedd délutánig négy emberéletet követelt a tájainkon szokatlanul kemény tél, az áldozatok szervezete kihűlt az alacsony hőmérséklet következtében.

Pozsony, Nagyszombat, Eperjes és Kassa megyében élő emberekről van szó – közölte Jozef Minár, az egészségügyi mentőszolgálat (ZZS) műveleti központjának munkatársa.

A mentőknek pénteken hipotermia miatt 7, szombaton 6, vasárnap és hétfőn pedig 4-4 alkalommal kellett beavatkozniuk. „Kedden 13 óráig ilyen kiszállásra nem került sor” – tette hozzá Minár.

Nem ajánlják az alkoholfogyasztást a mentők

Szlovákiába a múlt hét végén, pénteken köszöntött be a sarkvidéki időjárás. A zimankó a hétvégére, valamint hétfőre és keddre is megmaradt. A mentők ilyen nagy hidegben nem ajánlják az alkoholfogyasztást. Egyes túlságosan kihűlt páciensek alkoholos befolyásoltság alatt álltak.

„Az ember összeeshet és elveszítheti az öntudatát, és ha hosszabb ideig észrevétlen marad, mindez fatális következményekkel járhat” – magyarázta Boris Chmel, az egészségügyi mentőszolgálat munkatársa. Úgy véli, a hajléktalanoknak nem szabadna nagy mennyiségű szeszesitalt fogyasztaniuk, mert a fagyban mély alvásra szenderülhetnek, ami ugyancsak nagyon veszélyes lehet.

Forrás: Aktuálne.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS