Szlovákia nagyot lépett előre az országmárka építése terén

hirek.sk | TASR 2019. július 04., 14:40

Szlovákia az országmárka építése terén a 35. helyen végzett a FutureBrand Country Index 2019 nevű nemzetközi felmérésben. 2014 óta 24 helyet lépett előre, ami azt jelenti, hogy a felmérésbe bekapcsolódó összes állam közül Szlovákia országimázsa javul a leggyorsabban. Erről a Kül- és Európai Ügyek Minisztériuma tájékoztatott csütörtökön.

Fotó: FutureBrand Country Index 2019

Miroslav Lajčák szerint ez egy nagyon jó eredmény, amely igazolja azt is, hogy az országmárka megalkotása helyes lépés volt. Ez utóbbit az államigazgatás minden központi szerve használja, ezen kívül az állami ügynökségek, regionális turisztikai szervezetek, magáncégek és más jelentős szervezetek is. „Értékelem, hogy részben az országmárkának köszönhetően sokkal pozitívabban tekintenek ránk külföldön” – fűzte hozzá Lajčák.

A felmérésbe 75 ország kapcsolódott be, melyek a Világbank rangsora szerint a legmagasabb GDP-vel rendelkeznek. A készítők az adott országra jellemző értékeket, életminőséget, kulturális örökséget, valamint a turizmust, a hazai termékeket és szolgáltatásokat értékelték. A végeredményt befolyásolta az országmárka online térben való megjelenése is.

0 HOZZÁSZÓLÁS