Szerdán ismét ülésezik a szlovák kormány

hirek.sk | TASR 2019. augusztus 18., 11:41

A nyári szünet után augusztus 21-én, szerdán ismét összeül a kabinet. A kormányülésen elsősorban munkajogi kérdések kerülnek terítékre.

A kormány székhelye Fotó: Wikipedia

A különleges szakterületeken tevékenykedő szociális munkások számára egy törvénymódosítási javaslat értelmében hosszabb időtartamú akkreditált szakmai átképzést kellene biztosítani. A jelenleg hatályos jogszabály szerint 2020 végéig kellene befejezni az akkreditál speciális képzést. Amennyiben ez nem történne meg, az érintett nem folytathatná ezt a tevékenységet. A képviselői javaslat értelmében 2022. december 31-ig kellene kitolni ezt a határidőt.

A kabinet a tervek szerint az illegális munkáról szóló módosítást is megtárgyalná. Az illegális munka alóli kivételt kiterjesztenék azokra a jogi személyekre is, amelyek kft-ék, és ezeknek csak egy további társuk van, aki természetes személy, valamint a társ közvetlen rokona, testvére vagy házastársa, akik nyugdíjbiztosítással rendelkeznek vagy egyedi előírások alapján nyugdíjat folyósítanak számukra, esetleg diákok, akik még nem töltötték be 26. életévüket. Jelenleg az illegális munka alóli kivétel csak a vállalkozó természetes személyekre és hozzátartozóikra vonatkozik.

Ezen az ülésen kellene megvitatniuk a minisztereknek az egyházak finanszírozásáról szóló törvény módosítását, amely egy 1949 óta hatályos törvényt érintene.

Az egyes javaslatokhoz 75 észrevétel érkezett, ezek kötött 15 lényeginek mondható. Ez utóbbiak közül 8-at vettek figyelembe. A további 7 észrevételt olyanok tették, akik nem rendelkeznek kötelező észrevételi joggal.
0 HOZZÁSZÓLÁS