HIRDETÉS

Széllökések és hófúvás nehezíti a forgalmat több helyen

hirek.sk 2017. január 04., 12:53
POZSONY. Hónyelvek és hótorlaszok keletkezhetnek Szlovákia közútjain – hívja fel a figyelmet a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet, amely ennek kapcsán 1. fokú riasztást rendelt el. A riasztás mindössze a Pozsonyi, a Komáromi és a Dunaszerdahelyi járásra nem vonatkozik.

A meteorológusok az erős szélre is figyelmeztetnek, amelyre ma egyrészt Nyugat-Szlovákiában számíthatunk, ahol annak sebessége széllökések idején 18 - 21 m/s-t érhet el. Másrészt a hegycsúcsokon széllökések idején akár 32 - 36 m/s-re is nőhet a szél sebessége. A Rozsnyói, az Iglói (Spišská Nová Ves), a Gölnicbányai (Gelnica) és a Kassa-vidéki járásban élők pedig 18 - 23 m/s-a szélsebességgel számolhatnak.

Az SHMÚ ma éjjelre hőmérséklet-csökkenést is jelez. Közép- és Kelet-Szlovákia északi járásaiban helyenként -15 és -18 fokra eshet vissza a hőmérséklet.

A hideg időjárás komoly gondokat okoz a vasúti közlekedésben is. A nagy hideg következtében ugyanis eltörhetnek a vasúti sínek. Csak decemberben 29 ilyen esetet jegyeztek, ezért az utóbbi napokban megerősítették a sínek ellenőrzését is.

Az ország közútjai egyelőre járhatóak, de a rendőrség fokozott figyelemre int, ugyanis a legtöbb helyen csúszósak, hókásásak az utak, széllökések és hófúvás nehezíti a közlekedést nagyon sok helyen.

Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS