Sulík felajánlotta az elnöki posztot Robert Mistríknek

hirek.sk | TASR 2019. június 22., 16:00

Az SaS-t a parlamenti választásokig biztosan Richard Sulík vezeti. A jelenlegi elnök a vezetői posztot, valamint a választási lista első helyét ugyan felajánlotta Robert Mistríknek, de ő az ajánlatot visszautasította.

Fotó: TASR

Ma zajlik Pozsonyban az SaS pártkongresszusa, mely Robert Mistrík nemleges válasza után újra a jelenlegi elnöknek, Richard Sulíknak szavazott bizalmat.

„Robert Mistrík kapott egy ajánlatot, melyet személyes okokra hivatkozva visszautasított” - mondta Sulík. Ezt a döntést tényként kezelte a pártelnök, abból annyit vont le következtetésként, hogy a párt vezetésének kérdése a választásokig le van zárva.

Az SaS elnöke azt is megjegyezte, hogy szerinte a helyzet Szlovákiában rosszabb, mint 2006-ban, amikor a Smer-SD vette át az ország vezetését.

A liberális vezető beszédében elmondta, hogy pártjának vannak megoldási javaslatai a helyzet változtatására, és azért fognak küzdeni, hogy ezeket a javaslatokat át is tudják ültetni a gyakorlatba. „Ezért hoztuk létre a pártot, és tíz éve erre készülünk” - emelte ki Sulík.

„A választásokig már csak néhány hónap maradt, és újra be kell bizonyítanunk, hogy a modern jobboldali liberális gondolkodásnak igenis helye van Szlovákiában” - mondta Jana Kiššová, a párt alelnöke. Az alelnök bízik abban, hogy a párt visszaszerzi az elveszített választók bizalmát.

Mistrík beszédében a pártnak azt javasolta, hogy akkor tudna előbbre lépni, ha változtatna a látásmódján, és újabb témákat nyitna meg. „Aki nem érti a kor követelményeit, az megszűnésre van ítélve” - jelentette ki. Azzal egészítette ki mondandóját, hogy „Richard - más pártalapítókkal ellentétben - nincs "hozzáragasztva" a székéhez, számára nem tabu az esetleges távozás”.

0 HOZZÁSZÓLÁS