Štefan Harabin leadta az elnökjelöltséghez szükséges aláírásokat

hirek.sk | TASR 2019. január 18., 15:27

Štefan Harabin, a Legfelsőbb Bíróság bírója pénteken reggel leadta a parlamentben az elnökválasztáson való indulásához szükséges aláírásokat, amelyekből 31 993 darabot sikerült összegyűjtenie.

Fotó: TASR

Harabin, mint elmondta, egyetlen plakátot sem fog felhasználni az elnökválasztási kampánya során. „Ez lesz a legolcsóbb kampány Szlovákia történetében” – közölte azt is hozzátéve, hogy a lehető legkisebb befektetéssel számol, és hogy a pénz egy transzparens bankszámlára kerül. Arról biztosított továbbá, hogy „nem fogják oligarchák támogatni”.

Harabin meg akarja nyerni a választásokat, és elutasítja az üzletelgetést azzal kapcsolatban, hogy visszalép vagy nem lép vissza valaki másnak a javára.

A többi jelölt szerinte „a legkisebb szlovákiai falu polgármesteréhez illő tulajdonságokkal sem rendelkezik”.

Hangsúlyozta: polgári jelöltként indul, és semmilyen politikai párttal nem akar tárgyalni. Ugyanakkor bármely politikai párt választóitól szívesen veszi a szavazatokat.

Harabin víziója „az állam és a keresztény szlovák családok megmentése, valamint az államon belüli rendrakás”.

A parlament elnökének hét napja van arra, hogy elfogadja Harabin indulását az államfőválasztáson. Addig Harabin folytathatja bírói munkáját a Legfelsőbb Bíróságon.

Az elnökválasztásra március 16-án, szombaton kerül sor, a második forduló pedig március 30-án esedékes.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS